Irma Wopereis

irma h


Wat maakt werken bij Logopedie de Brug zo leuk?

Het is een uitdaging om leiding te geven aan een team met verschillende collega´s op verschillende locaties. Tegelijkertijd blijf ik werkzaam als logopedist om goed contact te houden met het werkveld. Het is heel inspirerend om samen binnen je team ervaringen en kennis te delen. In ons team is een goede onderliggende sfeer met behoud van professionaliteit. Een goed voorbeeld is onze maandelijkse vergadering; vooraf eten we gezamenlijk zodat we de gelegenheid hebben om persoonlijke zaken uit te wisselen. Na de maaltijd gaan we over op het zakelijke gedeelte. Het is een mooie mix van professionaliteit en belangstelling voor elkaar.

Hoe vertaal je de missie van logopedie de Brug in je eigen handelen?

Wij zorgen voor bekendheid in de regio van onze specialisaties. De beste zorg lever ik door actief op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen binnen ons vakgebied; regelmatig na- en bijscholen, intercollegiaal overleg, je vaktijdschrift lezen en regelmatig iets opzoeken via internet. Maar ook goed luisteren naar degene die tegenover je zit. De hulpvraag en elkaars verwachtingen helder krijgen, en daar samen duidelijke afspraken over maken. Goede verslaglegging hoort daar bij.
De samenwerking tussen ouders, leerkrachten en andere disciplines is dikwijls hard nodig om niet langs elkaar heen te werken.

Waar heb je je binnen de logopedie speciaal in verdiept?

De preverbale logopedie : praktische hulp bieden als er problemen zijn op het gebied van eten en drinken bij zuigelingen, dreumesen en peuters.

Dyslexiebehandelingen : als dyslexiegecertificeerde logopedist kan ik een goede bijdrage leveren aan lees-en spellingsproblemen en aan dyslexie. Mijn ervaring en mijn deskundigheid met van fonologische (klankplaatsing) problemen is hierbij heel nuttig.

Stemproblemen: met name de problemen met de spreekstem en de zangstem. Dit laatste komt ook voort uit het feit dat ik al jarenlang enthousiast in de band No Guts No Glory zing en hiervoor verschillende zangtechnieken heb geleerd.

Hoe combineer je werk en privé?

Op dit moment werk ik fulltime. Mijn 3 kinderen zijn volwassen en dit geeft mij de ruimte om mijn werk nog meer aandacht te geven. Om de beste zorg op maat te leveren heb ik mijn ambitie om een grotere praktijk te vormen, gerealiseerd. Alleen met meer medewerkers op meerdere locaties is het mogelijk om verschillende specialisaties in ons brede vakgebied neer te zetten en daarmee een goed kwalitatief antwoord te geven op de vele uiteenlopende hulpvragen. Dertig jaar geleden heb ik gekozen voor een mooi therapeutisch beroep: in het contact met allerlei mensen die uiteenlopende hulpvragen hebben, dat maakt dat elke werkdag boeiend is.